massage en healingpraktijk rita ruiters

RITA RUITERS

 BIJENPOLLEN VOOR O.A. MEER ENERGIE


We weten allemaal dat bijen heel nuttige dieren zijn en dat hun leven steeds meer gevaar loopt. Bijen zijn door het gebruik van pesticiden en dan vooral neonicotenoïden met uitsterven bedreigd. Door de inname van schadelijke stoffen raken de bijen gedesoriënteerd en vinden ze de weg naar hun kolonie niet meer terug. Een andere belangrijke oorzaak is het verdwijnen van de natuurlijke flora. Door onze monotone en grootschalige landbouw worden steeds meer en meer weilanden oppervlaktes waarin geen enkele bloem meer te bespeuren valt. Hierdoor verliezen bijen hun voorraden aan stuifmeel en nectar en worden ook de planten zelf niet meer bestoven. Nochtans zijn heel wat planten afhankelijk van deze natuurlijke bestuivers en hangt ook onze voedselproductie van deze belangrijke insecten af.  

Hoe zou de wereld eruit zien zonder bijen? Want naast het bestuiven van planten zijn het ook leveranciers van heerlijke honing, koninginnebrij, propolis,… maar ook van stuifmeelpollen. Het zijn natuurlijke producten die al eeuwenlang door de mens gebruikt worden omwille van hun geneeskrachtige waarden. 


Wat zijn stuifmeelpollen of bijenpollen?

Stuifmeelpollen zijn de mannelijke voortplantingscellen van planten. Het zijn heel kleine korreltjes die in de helmknoppen van bedektzadige planten zitten en in de pollenzakjes van naaktzadige planten. Bijen vliegen van bloem naar bloem en verzamelen het stuifmeel uit het mannelijk deel van de rijpe bloem. Hun vorm, kleur en grootte is sterk afhankelijk van de soort bloem waaruit ze de korrels halen. Het stuifmeel wordt verzameld aan de achterpoten en wordt voortdurend bevochtigd met nectar. Bij aankomst in de kast wrijft de bij de klompjes stuifmeel uit haar poten en deponeert die in één van de cellen . 

Stuifmeel kan bij de imker worden geoogst door middel van een stuifmeelval. Het is een rooster met nauwe openingen waardoor de bijen zich moeten wringen bij de thuiskomst in hun kast. Op die manier vallen de stuifmeelklompjes naar beneden in een lade, waarna ze kan geledigd worden door de imker. Dit gebeurt elke dag om schimmelvorming te voorkomen. 

Omdat deze stuifmeelkorrels ook voor bijen van levensbelang zijn, wordt het oogsten ervan beperkt en gebeurt dit enkel in periodes van overvloed en met intervallen. Bijen ondervinden hiervan dus geen schade. 


Waar zijn bijenpollen goed voor? 

Bijenpollen of stuifmeelpollen zijn een rijke bron aan vitaminen, waaronder ook vitamine D en B12, wat ze tot een waardevolle aanvulling maken en zeker voor mensen die geen vlees eten. Verder bevatten ze ook heel wat eiwitten, vetzuren, koolhydraten en mineralen.  

Bij dagelijks gebruik van bijenpollen zal je al snel een verschil merken. Je krijgt er namelijk meer energie van. De suikers in de bijenpollen zijn reeds voorverteerd en worden in ons bloed snel omgezet in glycogeen.  Deze stof wordt doorgegeven aan ons spierweefsel en zal ons bijgevolg meer energie geven. 

De combinatie aan voedingsstoffen zorgt voor een betere weerstand en herstel van beschadigde cellen in ons lichaam. Ideaal dus om te gebruiken als voedingssupplement tijdens de donkere en kille wintermaanden. 

Ze zijn ook essentieel bij het bestrijden van vrije radicalen in ons lichaam die verantwoordelijk zijn voor de vorming van tumoren. Ze remmen ook de veroudering af en dragen bij tot een mooiere huid. Bijenpollen verhogen het uithoudingsvermogen en kunnen helpen bij het leveren van sportieve inspanningen. 

Mensen die last hebben van hooikoorts en andere allergieën doen er ook goed aan om bijenpollen in te nemen. Ze verlagen de aanwezigheid van histamine waardoor de allergische symptomen kunnen afnemen. 


VOOR 10 PROCERSTAANDE LINKENT KORTING OP BIJENPOLLEN OF OP HET OVERIGE ASSORTIMENT KLIK OP ONDERSTAANDE LINKhttp://www.purelife.nl?aff_code=massagepraktijkritaruiters